Шаховий турнір у Пустомитах «Травневий дебют-2011»

На Львівщині є декілька турнірів високого рангу : пригадаємо хоча би Родатичі з Миколою Матвієнко, Новояворівськ з Андрієм Матвійчуком і звісно річ Львів з Володимиром Грабінським та Віктором Щербаковим.
Однак на шаховій карті Львівщині з'являється ще одне місце де проводять шахові змагання – Пустомити, з вже не молодим Євгеном Гладишем, який намагається зробити свято для юних шахістів. У неділю там пройшов турнір з швидких шахів , ні я би сказав шаховий фестиваль (фестиваль – масове театралізоване святкове дійство) «Травневий дебют».

Турніри великого масштабу тут проходять не так часто. Однак якщо проходять то по повній програмі . Керівники турніри продумали майже про все - й про місце проведення: шикарніша відпочинкова база для проведення турніру величезний зал для гри в шахи . Чудове колоритне місце, майже у центрі міста, до того ж біля озера. Юні шахісти між партіями розважались досхочу. Та ще й з погодою пощастило.
Подбали керівники турніру й про нагороди: призів у турніри було дуже багато - майже кожен третій мав змогу отримати приз, а за перше місце Чемпіон отримає головний приз - гірський велосипед.

Все було б добре як би не стара приказка «про ложку дьогтю». Трохи підкачало суддівство - замість початку о десятій, годинники пустили тільки біля дванадцятої. Але після того як керівники турніру пообіцяли забезпечити обід усім учасникам обурення батьків розвіялись.
Учасників назбиралась багатенько аж 133 заявились у стартовому списку. А далі розпочалась боротьба за цінні призи. Дев'ять турів по п'ятнадцять хвилин здається не так багато однак нагородження відбулось біля восьмої вечора.
Нагородження було як у командному заліку так і в індивідуальному ще й по номінаціях .

Командний залік
СДЮШОР «Дебют» виборола перше місце - 43,5 очок (сума очок кращих спортсменів з однієї команди). На очко менше набрала команда ДЮСШ «Шахтар»- 42,5 очок, яка посіла друге місце. Третіми виявились господарі турніру ДЮСШ «Тризуб» - 41,5 очок. Щільний склад учасників як що відрив всього одне очко. Команди були нагороджені величезними кубками медалями.
Індивідуальний залік
Перше місце Панчишин Тарас з Новояворівська 8 з 9!. Друге місце гість з Польщі Янзер Хуберт 8 з 9! (підвів бухгольц). З третього по шосте місця гравці розташувались Браташ Володимир та Котовський Дмитро (Червоноград), Полуліх Богдан (Львів), Лементар Володимир (Стрий) набрали по 7 з 9 очок.


Хочеться побажати організаторам побільше таких турнірів, як наслідок міцного здоров’я
Турнір вдався на славу всі задоволенні!!!

культурна програма

Багатенько зібралось

На якому я місці

Ігровий зал

Закриття турніру

Команда-переможець

результати турніру

Немає коментарів:

Дописати коментар