Кубок Королівської Резиденції - Трансконтинентальний

Другий  Міжнародний шаховий турнір «Кубок королівської резиденції» у Жовкві стартував 27 червня і тривав до 3 липня. До участі у змаганнях зголосилися 22 учасники різної вікової категорії: від 15 до 60 років. 
В шаховому фестивалі учасники були розподілені на два окремих турніра: А (10 учасників) і B (12 учасників). Вони представляли шість країн світу: Україна,  Молдова, Румунія, Швеція, США, Туніс. Минулого року змагалися учасники  із чотирьох країн світу. Змагання проходили за коловою системою.
Міжнародні змагання мають багато переваг, але й труднощів, наприклад у забезпеченні міжнародних норм проведення змагань, у визначенні рівня учасників.
За словами Юрія Галкіна, президента Шахово-шашкової федерації Жовківщини, «Кубок Королівської Резиденції має усі шанси стати на західних теренах традиційним. Вперше він проходив минулого року і показав, що шахи є популярним видом спорту і шахісти з відомими титулами і рівнем погоджуються у ньому брати участь.
Переможців турніру традиційно нагородили кубками та медалями.
У турнірі А найсильнішим у виявився рейтинг-фаворит міжнародний майстер Даніель Семчишин зі Швеції 7,5 з 9 . Другою стала  жіночий міжнародний майстер Віта  Чулівська 6,5 очок, третім став представник Молдови Анатолій Заярний 6 з 9.
У турнірі В найсильнішим виявився рейтинг-фаворит кандидат у майстри спорту Андрій Зазуляк (Львів), який набрав 10,5 з 11(!). Другим став вихованець Новояворівської школи Тарас Панчишин 9 з 11, а третім представник Тунісу Мохамед Бен.
З успішним завершенням змагань на церемонії закриття шахістів вітали: представники Жовківської міської адміністрації, , депутат районної ради Остап Голінка, представник партії «Фронт Змін» Петро Пешко.





  
 Підсумкова таблиця А
партії скачати тут




Марія Чернявська.

Немає коментарів:

Дописати коментар