Робот грає з людиною в шахи

На відкритті суперфіналу чемпіонату Росії серед чоловіків  Костянтин Костенюк (батько чемпіонки світу Олександри Констенюк) продемонстрував свого "звіра" публіці. Робот схожій на руку яка робить ходи на дошці  і нажімає на годинник, програма яка обробляла ходи та давала результат була - "Рибка". Першим протестувати робота спробував чемпіон світу з бліцу 2007року  Олександр Грищук зігравши з ним бліц-партію. Однак  через п'яти хвилин годинник був зупинений...людиною.

На ступним хто наважився зіграти з "залізною рукою" стала відома московська журналістка Марія Фоміних. Однак вона  спочатку просто розгубилася. Мало того, що психологічно некомфортно, коли страшна залізяка різко рухається в твій бік, так ще і дебют виявився таким, де відсутність коня на b8 зіграло на руку чорним! Дивіться: 1.d4 d5 2.c4 dc 3.e3 b5 4.a4 c6. І тут у звичайній ситуації білі зіграли б 5.ab cb 6.Фf3 і зловили б човен (відома пастка, яка зустрічалася і на практиці). У даному ж випадку тура спокійно може піти на вільне поле b8! Надалі машина, як їй і належить, утримала зайвий пішак і без зусиль виграла.


Після вечері  Євген Бареєв і Марк Глуховський вирішили спробувати свою  долю з машиною Костянтин Костенюк поставив машину в режим сеансу одночасної гри . Причому контроль на кожній дошці був : 3 +2. Однак машина обіграла й їх. 

Більш детатальна інформація та фото http://chess-news.ru/node/968



Немає коментарів:

Дописати коментар