IV Кубок Королівської резиденції

Сьогодні у Жовкві завершився 4-ий міжнародний шаховий фестиваль "Кубок Королівської резиденції", в якому приймали участь спортсмени з Монголії, Вірменії, Білорусі, Молдови та України. В турнірі "А" (10чоловік) перемогу здобув майстер ФІДЕ з Городка Володимир Ветошко, якому підкорився перший майстрівський бал - 7очок з 9можливих(!). "Срібним" призером став міжнародний майстер Андрій Рахмангулов (Миколаїв) - 6,5очок, а "бронзу" викував львів'янин Олег Терлецький - 5,5очок.
В турнірі "В" (12чоловік), де була встановлена норма КМС дуже впевнено переміг Андрій Зазуляк (Львів-Кременчук), який в 11турах лише раз дозволив собі зіграти внічию, а в решти здобув звитяги - 10,5 з 11!(Андрію вже давно потрібно переключатись на майстерські турніри-А.В.). Єдиним, хто забрав очки в чемпіона був Цендрагчаа Енхбат з Монголії, який став "срібним" призером - 9очок, а ось за "бронзу" розгорілась справжнісінька боротьба до самого фінішу турніру, адже претендентів було аж четверо. Все мав вирішити заключний 11тур, перед яким по 6,5очок мали Я, Володимир Копцюх і Богдан Левантович. Спочатку Віктор Музичка в дуже гострій партії завдав поразки Левантовичу і тим самим позбавив його норми КМС . Залишились 2партії Лещишак -Ковальський і Копцюх-Більський М., які завершилися нічиєю тож третім, за додатковими показниками став Ігор Лещишак. Досить вдало виступив на турнірі Віктор Музичка, якому в багатьох партіях просто банально не щастило і якби він набрав ті очки, на які він заслуговував, то безперечно б норму КМС підкорив мінімум а можливо і більше, а так 6,5очок з 11можливих. Стільки ж очок в активі Богдана Левантовича (Рава-Руська), який за своєю грою уже дотягує до кандидата в майстри спорту. Єдиним його мінусом є те, що надто мало він грає в турнірах.
Цей турнір став можливим завдяки підтримці федерації шахів Жовківського району (голова Юрій Галкін). З інвентарем допомогу надав Антон Ромашов (Львів) . Активно долучався до організації учасників міжнародний гросмейстер Юрій Вовк (Львів).


Ігор Лещишак

Турнірна таблиця









Немає коментарів:

Дописати коментар