Міжнародний дитячий шаховий фестиваль "Ковель - 2013"

З 1 по 3 березня в Ковелі проходив міжнародний дитячий турнір "Ковель – 2013". Рік тому я вже був на такого роду змаганнях, що правда за іншим форматом (два дні - за програмою  швидких шахів). Наша команда складалась з восьми шахістів (нас могло бути більше, але сезонний грип вніс свої корективи) вирішила спробувати себе на Волинській землі. Турнірів з класичним контролем для дітей доволі мало. Тепер більш детальніше про  до турніру - 84 шахісти з  шести областей України, а також із Республіки Білорусь вирішили поборотись за шахівницею  за чудові кубки.
    У ході турніру, що тривав три дні, розігрувалися призові місця в 9 номінаціях, а також визначалися за найбільшою кількістю набраних очок переможці турніру. Система проведення була не проста: перший день три партії; другий - чотири; та останній день - два тури. Але "наші діти"- справжні фанати своєї справи - тренувались перед партіями: аналізуючи дебюти  та після останього туру - товариським "бліцом" . Тож піти прогулятись чи чимось іншим позайматись просто не мали змоги.

Отож серед учасників 1997 року народження і молодші перше місце зайняв Віталій Стасюк з Івано-Франківська, друге і третє відповідно посіли Сергій Тарасюк (Ковель) та Ярина Бадік (Львів). В іншій категорії (1999 року народження і молодші) кращими стали Антоніна Самолюк з Любомля, Тарас Когут (Львів) був другим та замикає трійку призерів Роман Богомаз (Ковель). Серед тих, хто народився в 2001 році і молодші, найкраще розіграв партії Орест Войтичук із Івано-Франківська, йому поступилися Євген Шафір (Вінниця) та Роман Яцковина зі Лювова. У наступній категорії (діти 2003 року і молодші) переможцем став ковельчанин Олександр Кухарук, за ним слідує львів’янин Андрій Придун, третім  Володимир Медведик із міста Броди. Серед учасників 2005 року і молодші трійка лідерів виглядає так: перше місце за білорускою Ланою Каташук, друге – Денисом Коржан із Володимира-Волинського і третє посіла Софія Іваницька з Івано-Франківська.
    Наступні результати міжнародного турніру:
серед дівчат 1996 року народження і молодші: 1. Соломія Якимчук (Борислав), 2. Дарина Забокрицька (Луцьк), 3. Антоніна Здомищук (Володимир-Волинський);
серед дівчат 2003 року народження і молодші: 1. Ксенія Зеленцова (Брест), 2. Аксінія Васковець (Івано-Франківськ), 3. Олександра Тарасенко (Брест);
категорія «Наймолодші»: Денис Коржан 2007 року народження (Володимир-Волинський), Вікторія Браташ 2006 року народження (Ковель), Олександра Тарасенко 2006 року народження (Брест); найкращим учасником із Білорусі став Микита Свидерський.
    Всі вони були нагородженні кубками та дипломами організаторів змагань.
    А переможцями і призерами турніру «Ковель-2013» стали: перше місце зайняв Віктор Самосюк із Києва, друге львів’янин Дмитро Воробець, третє місце посів Тарас Панчишин (Новояворіськ). Далі результати турнірної таблиці виглядають наступним чином:  4. Василь Медведик (Броди), 5. Олександр Закордонець (Луцьк), 6. Микита Свидерський (Брест). Хлопці отримала вагомі грошові винагороди.

Таблиця

Відео з закриття 


Парад учасників
Медведик Василь-Грізлі
Не обійшлося і без дербі але про мирову мова не йде
Хто знав що за другим столом гратимуть переможці турніру: Самосюк серед хлопців - Якимчук серед дівчат

Дмитро налаштований рішуче
Основні переможці турніру не всі задоволені
Придун Андрій-тільки срібло до 10
Львів'яни справа рівний склад
Голкіпери з призами
Збірна Львова радіє перемозі



Ковель пише про турнір
Думка білоруського тренера Владислава  Катушака 


Немає коментарів:

Дописати коментар