МАТЧ НА ПЕРШІСТЬ СВІТУ

Сьогодні в Третьяковській галереї відкривається матч на першість світу між Вішванатаном Анандом і Борисом Гельфандом. Суперники зіграють 12 партій. Контроль часу: по 2:00 на 40 ходів, по годині на наступні 20 і по 15 хвилин до результату з додаванням 30 секунд на кожен хід, починаючи з 61-го. Ігрові дні: 11 - 12, 14 - 15, 17 - 18, 20 - 21, 23 - 24, 26, 28 травня. Початок гри о 15 годині. У разі нічийного результату матчу (6:6) 30 травня в 12:00 передбачений тай-брейк у швидкі шахи і, якщо буде потрібно, бліц. Сьогодні відбудеться жеребкування кольору фігур у першій партії (у другій половині матчу колір фігур зміниться на протилежний).

Суперники про матч


Вішванатан Ананд: «Гельфанд - дуже досвідчений гравець. Я б охарактеризував його як класичного гросмейстера. У нього дуже гарна шахова школа, багаті і великі знання тактики та історії шахів, які, без сумніву, він зможе застосувати в нашій зустрічі. У якомусь сенсі неважливо, які результати ти показував раніше. В даному випадку важливі кроки, які ти предпрімешь в наступні три тижні. З цієї точки зору, єдине, що має значення, так це те, що матч почнеться зовсім скоро і його необхідно виграти ».




Борис Гельфанд: «Сподіваюся показати хорошу гру. Більше концентруюся на тому, щоб самому зіграти сильно. Сподіваюся, що цього буде достатньо. Звичайно, мене надихає, що матч пройде в Третьяковській галереї. Зазвичай турніри проводять в конференц-залах готелів. Це блискуча ідея спонсора матчу - поєднати шахи і мистецтво. Грати в декількох метрах від полотен великих художників - це просто свято, непередаване відчуття. Думаю, це дасть необхідне натхнення для хорошої гри ».




Немає коментарів:

Дописати коментар