Шахи включені в програму перших Європейських ігор 2015 в Баку

Шахи включені в програму перших Європейських ігор 2015 в Баку

Шахи включені в програму перших Європейських ігор , які відбудуться в 2015 році в Баку , повідомив журналістам міністр молоді та спорту Азербайджану Азад Рагімов у вівторок.
За словами міністра , незважаючи на те , що шахи не є олімпійським видом спорту , Європейська комісія спеціальним рішенням включила шахи та карате у види спорту , які будуть представлені на іграх , повідомляє бакинське інформагентство Trend.
" На майбутніх змаганнях Азербайджан буде представлений сильною командою шахістів , виступи яких повинні бути успішними" , - сказав також Рагімов .
Він зазначив також , що " підготовка до проведення Європейських ігор фактично почалася на початку минулого року". " Роботи ведуться вже більше року , але з грудня минулого року вони активізувалися. А нинішній рік є вирішальним. У ці дні має бути доставлено обладнання , повинні бути завершені роботи в олімпійському селі , врегульовані всі питання, пов'язані з транспортом , і інші", - додав Рагімов .
Згідно з офіційним сайтом ігор, в попередній список видів спорту ігор, які пройдуть 12-28 червня 2015 , входять наступні види спорту: стрільба з лука , водні види спорту (плавання , синхронне плавання , воднеполо , стрибки у воду) , бадмінтон , баскетбол 3х3 , пляжний футбол , бокс , спринт на каное , велоспорт ( BMX , маунтінбайк , шосе) , гімнастика (спортивна , художня і акробатика) , фехтування , дзюдо , карате , стрільба ( стендова і кульова) , настільний теніс , тхеквондо , триатлон , волейбол , пляжний волейбол , боротьба. Очікується також підтвердження включення в програму ігор легкої атлетики .
Рішення про проведення перших Європейських олімпійських ігор в Баку було прийнято в грудні 2012 року Генасамблеєю Європейського олімпійського комітету. Очікується , що в змаганнях візьмуть участь понад 5,6 тисячі спортсменів.

Радимо почитати: КС-Підсумки 2013 проводить С.Шіпов

Радимо почитати: КС-Підсумки 2013 проводить С.Шіпов
Гросмейстер Сергій Шипов за традицією підводить підсумки минулого року на сайті crestbook.com.

 ось декілька частин
П'ять кращих комбінацій року?

Фізично не мав можливості ознайомитися з творчістю всіх тактично обдарованих шахістів. У партіях не елітного турнірів напевно є десятки прекрасних комбінацій. Мені залишається лише згадати ті фрагменти , які врізалися в пам'ять. Без претензій на тотальне охоплення .1 . Аронян - Ананд , Вейк ан Зее (починаючи з 15 ... Bc5 Рубінштейн був би задоволений , побачивши ! . ) . Ще аналіз .2 . Крамник - Фрессіне , Меморіал Альохіна (після 25 ... Bxf2 + найкрасивіше залишилося за бортом )3 . Крамник - Фрідман , Дортмунд (! 20.f6 і 29.Nd5 як етапи довгою атаки)4 . Фрідман - Найдич , Баден- Баден (! Починаючи з 21 ... NdF3 +)5 . Каруана - Накамура , Вейк ан Зее ( прорив 54 ... g4 і т.д.! )


- Два ендшпіля року?

Карлсен - Ананд, Ченнай, 5-а партія матчу
Ананд - Карлсен, Ченнай, 6-а партія матчу.
Вони й вирішили результат матчу.

У запасі:

Аронян - Крамник, Лондон (турнір претендентів)
Вітюгов - Мотильов, Нижній Новгород (суперфінал ЧР) (вразив ресурс 33.g5!)
Карлсен - Крамник, Москва (меморіал Таля)

ціла стаття

Магнус Карлсен Спортивний

Чемпіон світу Магнус Карлсен став спортивним ім'ям року в Норвегії. Такий титул, присуджується щорічно за результатами голосування спортивних журналістів країни, вперше отримав шахіст. Карлсену вдалося випередити королеву гольфу С.Петтерсен.