Кубок Розточчя - 2013

 На ці вихідні 9-10 листопада у Жовкві пройшов традиційний вже VIII по рахунком Міжнародний шаховий турнір "Кубок Розточчя 2013". Цього року у змаганнях прийняло участь шістдесят вісім шахістів з міст Львівської області та Польші : Червонограду, Пустомит, Городка, Рава-Руської, Новояворівська, Жовкви, Львова та Замості. Командник за коловою системою (турніри з командним заліком доволі рідко проводиться у Львівської області).  Фестивалі розділели  на дві окремі підгрупи 1997р.н. і молодше та 2002 р.н. та молодше.
У старшій підрупі було сім команд: явними фаворитами були команди з Пустомит, Жовкви та Червонограду.
У молодшій групі було девять команд: на голову вище  була команда Леви-1 у яку представляли першорозрядник.
Підсумки турніру
Переможцем  турніру А стала команда Пустомити-2 "Зубри" Тризуб 14 командних очок. Другою стала команда Пустомити-1 12 очок (цікаво якщо би Пустомити поставили ще третю команду, яке місце вона би посіла?). Третьою - збірна команда Жовква-Червоноград 9 очок.

Переможцем  турніру Б стала команда Леви-1 Львів яка втратила лише 3,5 очка! 16 очок. Друге місце виборола команда з Городок-1 13 очок . Третьою стала команда Новояворівського Шахового клубу 11 очок.

Всі діти отримали подарунки: хто заслужені кубки та медалі, хто заохочувальні цукерки. Кращим тренером за версією організаторів було визнано незмінного керманича Пустомитівських шахів - Гладиша Євгена Йосиповича. Не обійшлось і без кудедних випадків: на початку турніру  Рома Дмитрів розбив собі голову (ще кажуть, що шахи не травматичний вид спорту) бігаючи  по подвір'ю - та подумав я, чи він взагалі виступить, І хто знав, що він набере 8 з 8 !

Турнірні таблиці



 Команда Левенята проти Левів 0:4
 З виду добрі - за дошкою безпощадні
 Посмішка ))))
 Позувати перед камерою вже вміємо, а очки скоро прийдуть
 Довго думаємо але є результат
Переможці у групі Б
 Пустомити 1 - друге місце
 Переможець турніра А Пустомити-2
 Кращий тренер за версією організаторів

Фестиваль "Золота Осінь 2013"


З 28 жовтня по 3 листопада, під час канікул, було проведено чотири турніри для дітей та дорослих різного  віку та кваліфікації. Від третього розряду  до КМСника.

Розпочнемо  з турніру з  нормою КМС, який тривав цілий тиждень - змагалось дванадцять шахістів: шість КМСів та шість першорозрядників - склад був майже такий самий як і минулого року («Золота Осінь-2012»): Саноцький, Тімушев, Полуліх, Сумін, Ковальський, Салевич та претенденти на  звання Волошинський, Бадік, Гавришкевич, Медведик Василь, Придун, Мосесов. Перші чотири претенденти мали явні шанси на виконання КМСу для менших це була б хороша навчальна  школа.
Перше – третє місце вибороли Сумін, Полуліх та  Волошинський, котрі набрали по 7,5 з 11. За коефіцієнтом Бергера вони розмістились так Переможцем став Чемпіон Львівської області до 20-14 років Сумін Владислав. Другим став бронзовий Чемпіон Львівської області до 20 років  Полуліх Богдан, а третім Волошинський Любомир, який нарешті здобув норму КМС, ще треба трохи рейтингу добрати до 2100! Четвертий - Юрій Саноцький, п’ятий - Вадим Ковальський (які у понеділок 4 листопада відсвяткували день залізничника). шостий став Салевич Володимир. Сьоме місце у бродівчанина Медведика Василя, 8-10 поділили - Тімушев Олександр, Бадік Ярина та Гавришкевич Анна-Марія. Не погано зіграли два мої вихованці  Андрій Придун та Мосесов Даниїл вони хоч і посіли два останні місця, вони показали свої зуби - позабирали очки в більш титулованих гравців, а де які партії не виграли через брак досвіду.
  
На турнірі для шахістів першого розряду прийняли участь 31 шахіст з різних районів Львівської області та Закарпаття : Броди, Городок, Пустомити, Дрогобич, Стрий, Воловець та Львів.  Напружена боротьба тривала майже на всій дистанції - конкуренцію рейтинг-фавориту  Володі Медведику не очіковано склав Віктор Поважук після 6 турів вони обоє  мали по  5,5 очок. Однак напруженого темпу він не витримав і в кінці набрав лише 6 очок – і четверте місце . Переможцем впевнено став Медведик Володя 8,5 з 9, другою стала Сидоряк Віра 7 з 9(нарешті в плюсі з рейтингом ), третім Красногор Віктор 6,5 з 9. Пяте місце виборов Федорчук Максим 5,5 очок. Кращою серед дівчат стала Студентка ЛДУФК – Шуста Ірина, а кращим серед  дітей до 10 став Тріска Олег.

 А на вихідні провели масові турніри (для другого та  третього розряду) де прийняло участь близько 40 дітей. У ньому успішно виступила Вітковська Марія - 7 очок 8,  котра у віці 7 років!!! здобула вже 1 дорослий розряд.
 
 Непереливки було тренеру на канікулах : мені доводилось  зранку приходити на півдесятої, а  вечором з роботи йти десь по дев'ятій.