Краковська дружина у Львові

Цього літа мене запросили в шаховий табір "Wakacje z szhachami PULAWY 2013" у місті Пулави Польша. Наша скромна делегація представляла Львівську область: брати Медведики Василь та Володя з Бродів, Гринак Максим з Новояворівська, Стець Максим з Пустомит та Львів'яни Грицина Настя, Мосєсов Даниїл, Бірак Денис та Шквір Іван  і я Антон Ромашов як опікун. Перебуваючи там два тижні нам дуже сподобалось, знайшли собі нових друзів. Тож вирішили запросити їх навзаєм до нашого страродавнього міста Лева. До Львова делегували  дружину (так по-польські називають  команду ) з клубу  ККSz  з старовинного міста Кракова.
Тож з 26 по 29 вересня ми приймали Краківчан ось короткий розклад на кожен день
26 вересня






27 вересня






28 вересня




29 вересня








Від’їзд поляків затримався на півтори години (наші "хороші" дороги) – так напевно не хотіли покидати уподобаний Львів

Хочеться подякувати всім тим, хто долучився до цього цікавого заходу: моєму Батьківському комітету - котрі підтримали мою ідею та допомогли фінансово, а також  Христині - за надану файну екскурсію в Музей Пивоваріння, пану Яну - за цікаву екскурсію на польській мові, ресторану "ПАРК"- за смачні обіди, Юрію Вовку за цікаву шахову лекцію, Ярмарці Спорту – за популяризацію здорового способу життя).

Відкрита першість Новояворівського шахового клубу 2013

З 28 по 29 вересня в Новояворівську проходив традиційний шаховий турнір "Відкрита першість Новояворівського шахового клубу ". Швейцарка зібрала 65 чоловік серед яких були як КМС(2) так і початківці віком від 5 до 16  років . Родзинкою цього турніру стали гості з Польші -  з старовинного міста Кракова. Також були діти з Новояворівська, Городка, Стрия, Жовкви, Рави-Руської, Пустомит, Івано-Франківська та Львова.
Переможцем турніру став Шахов Михайло 8 з 9, другим був рейтинг-фаворит Сичевський Андрій 7,5 з 9 , на третє місце вирвався Грохола Сергій, четвертий Волошинський Любомир за ним Стасюк Віталій та Покотило Михайло. Серед дівчат кращою була Гавришкевич Анна-Марія, другою Якимчук Соломія, а на третій позиції опинилась Сидоряк Віра.
Серед дітей 2002 р.н. і молодше перше місце несподівано взяв Мотика Володя 6 очок, другим був Придун Андрій 5,5 очок третім - Мосесов Даниїл 5,5очок. А серед дітей 2005 р.н. і молодше перше місце узяв Миськів Віталій, другим став Федак Ігор,  третє місце здобув Дмитрів Роман. Переможці традиційно нагороджені  грошовими та цінними призами .