Дні Львова в Києві




У неділю 22.09 відбувся  дитячий матч 10 на10 між збірними командами Львова та Києва  на тлі матчу Криворучко-Тимошенко в Мистецькому дворі метро Арсенальне, м. Києві.
Директор матчу: Сулипа Олександр Володимирович (міжнародний гросмейстер, м. Львів)
Головний суддя:  Захарчук Іван Романович (національна категорія, м. Київ)


       Команда Львівщини                    Команда Київщини
До 18         Букса    Наталя                             Онокієнко Олександра               
До 18         Сорока Данило                             Сергієнко Владислав
До 16         Полуліх Богдан                             Дворніцька Олена
До 16         Растрьопін Юрій                           Казаков Максим
До 14         Сумін Владислав                          Зайцев Кирило
До 14         Медведик Василь                         Рутвік Куппачі
До 12         Медведик Володимир                 Шевченко Кирило
До 12         Мачишин Василь                           Чух Богдан
До 10         Тріска Олег                                     Верем'юк Вероніка
До 10         Шквір Антон                                   Кириченко Світлана

 Декілька слів про перебіг матчу:
 Перша партія в швидкі шахи у дитячих командах закінчилась в нічию 5:5. У другій партії кияни здобули мінімальну перемогу 5,5 на 4,5. В бліці ж перший тур команди зіграли в нічию 5:5. В останньому турі львів'яни здобули перемогу 6:4. І загальним рахунком 20,5 на 19,5 збірна Львова вирвала перемогу. Не меньш запекла боротьба розгорнулась і між гросмейстерами: швидкі шахи закінчились нічиєю 1:1. Не визначив  переможця і  бліц - партії  закінчились також в нічию 2:2, все вирішила партія в "армагеддон" у якій Юра здобув перемогу в партії й таким чином виграв матч.
Грали як раз під Львівську погоду, дощ переслідував протягом всього матчу і тільки  під час  нагородження вийшло сонечко). Усі учасники отримали грамоти та сертифікати на порції морозива.















                   

VITAS - Шахматы. ФИДЕ 2001 / Chess. FIDE 2001

Чемпіонат області з шахів до 12 років, до 10 років. ФІНАЛ

Сьогодні закінчився Чемпіонат області з шахів до 12 років та до 10 років. В шаховому турнірі прийняло участь 57 шахістів віком від 6 до 11 років. Напружена боротьба йшла до останнього туру, останньої партії.
Переможцями в категорії до 12 років  стали: хлопці з Новояворівська Гринак Максим, Марчишин Василь та Львів'янин Мосесов Даніїл; серед дівчат місця розпреділились між представницями Львова: Грициною Настею, Мушеник Валерією та городківчанкою Сікорською Адріаною. До 10 років переможцем став Придун Андрій, а призерами Яцковина Роман та Миськів Віталій (котрий виконав 2 розряд). Серед дівчат: Вітковська Марія, Горьковая Аліна та Цитуля Яна.
До слова сказати - половина призерів цього турніру мої вихованці)))
Нагадаю, що нагородження призерів та переможців відбудеться під час відкриття "Х Меморіалу Василишина".

Підсумкова таблиця

















Чемпіонат області з шахів до 12 років, до 10 років

Розпочався Чемпіонат Львівської області з шахів до 12 років та 10 років. Він триватиме з 6 по 8 вересня на Фредра 1, СДЮШОР "Дебют".  57 учасників вирішили позмагатьсь за визначення кращего, аждоволі довелося задіяти усі "життєві площі" шахової школи. 16 першорозрядників, більшість яких вже обкаталась на "дорослій" області. Ось ці представників напевно і розіграють комплект нагород - та й сподіваємось на сенсації.

Жеребкування чеміонату області 4 тур









Кубок світу ФІДЕ у Володимира Крамніка

Після нічиєї у четвертій партії екс-чемпіон світу росіянин Володимир Крамник виграв фінальний матч у Д.Андрейкіна з рахунком 2,5:1,5 і завоював Кубок світу ФІДЕ.
 У своєму шляху на гору він здолав трьох чи не найсильніший шахістів України : Олександр Арещенко, Василь Іванчук та Антон Коробов.





Партії де Володимир продемонстрував впевнену гру.(для перегляду нажати Р)

Чемпіонат Області з шахів до 20-14 років. ФІНІШ

Закінчився чемпіонат Львівської області з шахів серед юніорів, юніорок та юнаків, дівчат  присвяченого Року ІванаБоберського. Останній день співпав з першим дзвоником у школі тож плюси і мінуси були зацілені. Всю дистанцію впевнено провів Сумін Владислав, котрий  і посів 1 місце. За друге місце йшла запекла на другому і третьому столику два Воробця протистояли Кириченку і Полуліху. Перший програв Воробець Дмитро, тож Богдан забезпечивши собі призове місце спостерігав за баталією двох М. Микола отримавши майже виграшну партію, зробив все щоб програти (дуже важко виграти виграшну партію -МГ  О.Панченко). Другий - третій стали Кириченко Мар'ян та Полуліх Богдан - Бухгольц, прогрес були однакові і тільки кількість перемог визначила- хто на якому місці - Мар'ян другий, а Богдан третій.
Першою серед дівчат стала Гавришекевич Анна-Марія не дивлячись на програш в останній партії(один з найбільших бухгольців). Другою стала Якимчук Соломія (вимучивши свою суперницю 3,5 години). Третьою стала Бадік Ярина (до речі такі ж самі місця дівчата мали минулого року на Чемпіонаті області в  Новояворівську). Нажаль не зіграли шахісти, які відомі вже за межами області та України : Сорока Данило, Букса Наталя, Сичевський Андрій, Панчишин Тарас. Чому? Не вже бути чемпіоном області непрестижно?

Підсумки турніру