В файне місто Тернопіль

Чемпіонат України з шахів серед юнаків і дівчат до 12 років.
 З 12 по 14 квітня у Тернополі проходив Чемпіонат з шидких шахів та блискавичної гри.Моя команда  львів'ян відправилась на турнір підтренуватись (гріх не зігратив фіналі коли є можливість ) до Чемпіонату України у Миколаєві (троє: Придун, Яцковина, Мушеник на наступному тижні відправляються на змагання). Молода команда з сіми дітей: Яцковина, Придун, Продан, Бірак, Мушеник, Лєбєдєва та Дмитрів вже доволі "зубаті", де хто навіть знімав спальпи з сильних першорозрядніків та КМСників.
Трошки розкажу про місце де ми грали у Тернополі був лише раз, коли грали в ТРЦ "Подоляни" тож місто майже я й не бачив. Грали тоді до вечора, а на обіди ходили в тому ж Розважальному центрі .Тернопільський шаховий клуб "Гамбіт" побудований не у центрі, проте до центру йти пішки за 15- 20хвилин. Клуб в них  новий,  доволі просторний в ігровому залі може розміститись до 100 учасників.
 На турнірі в  хлопців було солідний склад  призери чемпіонату Європи, України, до того ж підїхали КМСники. Нашим  хлопцям пощастило зіграти з такими відомими: Матвіїшином, Шевченко, Шемякіном. Швидкі відіграли не погано, тож наші скромні показники хлопці набрали в середньому половину від 6 до 5 очків  з 11. Непогано зіграв Придун Андрій 13 місце (хоча по грі  можна було набрати і більше в перший день було аж 5 зівків). Прекрасно виступ Бірак Денис 5,5 (середній рейтинги суперників близько 2000) і опинився на 15 місці та Яцковина Роман 5,5 який здобув 19 місце. Продан Володя набрав 5 очок. Наш наймолодший Роман Дмитрів набрав тільки одне, що правда побачив що таке Чемпіонат України, і напевно зробить правильні висновки . Бліц (3+2) хлопці зіграли по середньо - що ж треба розвивати "хапальні"  рефлекси.
У  дівчат вдалий виступ  залежить не скільки знання дебюту, тактичне бачення , як настрій на гру. Мої дівчата Валерії виступали доволі не однозначно: якщо Лєбєдєва стабільно набрала  по 4 очки з 11 як в швидкі так і в бліці. То Мушеник швидкі шахи - провалила тільки 2 очки, а от на бліці показала хороший результат, обігравши першу, другу і третю по  рейтингу у підсумку 7 з 11 і бронзова медаль на Україні.
Про місто Тернопіль Тернопіль доволі гарне містечко  раджу подивитись Тернопільське Озеро і центральну частину міста.